De Buitenbeentjes klaar voor de Roparun.

Maandag 29 mei 2017 -

Zaterdag 3 juni om 12.06 uur klinkt voor Roparunteam De Buitenbeentjes (Team 75) het startschot voor de Roparun. Zij rennen in estafettevorm van Hamburg naar Rotterdam, waar ze maandagmiddag zullen finishen. Doel is zo veel mogelijk geld inzamelen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar doen de Andelnaren voor de dertiende keer mee.

Het hele jaar door organiseren de Buitenbeentjes verschillende acties, zoals: kerstkransenavonden, collecteren bij winkels, lotenverkoop, het verzorgen van reanimatiecursussen. Ook bedrijven zijn benaderd om te sponsoren.

Op woensdag 14 juni rennen de eersteklassers hun eigen mini-Roparun op de plaatselijke sportvelden. Een uur lang rennen ze rondjes in estafette. Vooraf is natuurlijk gezocht naar sponsors. Een andere actie die momenteel loopt is ‘word vrienden van De Buitenbeentjes’. Dit kan door een bedrag vanaf 10 euro over te maken op NL75 INGB 0004 7278 08 t.n.v. De Buitenbeentjes. Namen van vrienden worden vermeld op Facebook en op de site www.debuitenbeentjes.nl. Een kleiner bedrag van 3 euro doneren kan ook door ROPARUN 75 te sms’en naar 4333.

Uiteindelijk hopen De Buitenbeentjes minstens 12.500 euro op te halen. In 2016 haalde alle 345 teams samen 5,5 miljoen euro op.