Opbrengst Kerstkransenactie en collecte Roparun en Alpduzes

Maandag 26 december 2016 - Andel - De drie workshopavonden op Prinsentuin Andel zijn weer achter de rug. Op drie avonden hebben zich in totaal 180 deelnemers ingeschreven. Tijdens de avonden is het  gezellig geweest. Tevreden gingen de krans- en boompjesmakers naar huis. Kortom: drie superavonden!!!


De opbrengst komt voor 50 procent ten goede aan Roparunteam De Buitenbeentjes, het team van Prinsentuin Andel. Met Pinksteren doen zij voor de dertiende keer mee. Stichting Roparun zamelt geld in voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.  De andere helft van de opbrengst gaat naar Alpe d’HuZes. Rolf Ran, de man van een collega van Prinsentuin gaat in juni voor de zesde keer meerdere per fiets de Alpe d’Huez beklimmen. Alpe d’HuZes zamelt geld in voor het KWF.
De kerstkransenactie heeft in totaal, na aftrek van de kosten, 2253 euro opgebracht. Dit bedrag wordt fiftyfifty verdeeld over De Buitenbeentjes en Rolf Ran, respectievelijk de Roparun en Alpe d’HuZes; ieder dus 1126 euro. Tijdens de kransenavond hebben De Buitenbeentjes een verloting gehouden, welke 280 euro heeft opgebracht.
De collecte bij tuincentrum AVRI, afgelopen zaterdag, bracht 300 euro op.
Prinsentuindocent en eigenaar van BHV-bedrijf, Jon van Straaten, gaat na Nieuwjaar weer reanimatiecursussen organiseren.  Opbrengst hiervan gaat ook naar stichting Roparun.
De Buitenbeentjes en Rolf Ran bedanken alle deelnemers van de workshop voor hun deelname!