Openbare Basisschool JongLeren blij met dag naar NEMO

Woensdag 30 maart 2016 - Woensdagmiddag 30 maart was het zover: Groep 8 van Basisschool JongLeren uit Drunen werden officieel ontvangen met iets lekkers en wat te drinken op Prinsentuin Andel. Daar mochten ze de prijs in ontvangst nemen die ze gewonnen hadden. Een dag naar NEMO in Amsterdam. Aan de maquette was duidelijk te zien dat Basisschool Jongleren al bezig is met het bewust omgaan met het milieu. "Samen met Stichting Doen hebben we al wat projecten lopen op onze school. Zo hebben we een eigen groententuin en een eigen modderkeuken. Ook het plein is omgebouwd naar een ontdekplein!" aldus een van de enthousiaste leerkrachten.
De leerlingen mochten hun ideeën rondom de duurzame school uitleggen. Er waren een aantal heel bijzondere bij. Zoals isolatie met plantenvezels van aubergine en ook een wand vol vogelhuisjes.
"Dat idee vonden we zo leuk dat we dat ook gaan uitvoeren op Prinsentuin Andel." vertrouwde mevrouw Bos de leerlingen toe.
Directeur mevrouw Messing was trots op de prachtige resultaten die voortkwamen uit de wedstrijd rondom de duurzame school. "Nu is er nog weinig van te zien, maar dat gaat veranderen! Jullie hebben mooie en nuttige ideeën aangedragen en het mooiste van alles: Jullie hebben goed nagedacht over duurzaam en hoe daarmee om te gaan."

Klik hier voor een impressie van de prijsuitreiking.
Als dank voor de gewonnen prijs kreeg onze school nog een vijgenplant aangeboden. "Die komt vast op een zonnige warme plaats."